WordPress telepítés 5 perc alatt

Magyar nyelvű WordPress telepítés lépésenként 5 perc alatt főkönyvtárba (ha alkönyvtárba szeretne telepíteni, akkor is ugyanezek a lépések, csak létre kell hozni a megfelelő alkönyvtárt, és a Fájlkezelőn belül abba kell belépnie):

1. Töltse le a WordPress legújabb magyar nyelvű telepítőcsomagját innen: http://word-press.hu/letoltes/

2. Tömörítse ki azt a gépén valahová. A csomag egy WordPress nevű alkönyvtárba helyezi el magát. Ennek az alkönyvtárnak a tartalmát tömörítse be ismét egy .zip fájlba. Miért van erre szükség? Mert ha ezt a cPanelben teszi meg, és a Wordpresst a főkönyvtárába szeretné telepíteni, akkor a fájlokat mozgatni kell, ami időigényes, és hibalehetőségeket rejt magában. A fenti lépésekkel ez elkerülhető.

3. Lépjen be a cPanel-be. Ezt a http://www.azöndomainje.hu/cpanel/ címen tudja megtenni, a kapott felhasználónévvel és jelszóval.

4. Keresse meg az Adatbázisok menücsoportban a MySQL Adatbázisok menüt, kattintson rá.

5. Az Új Adatbázisnál adjon meg valamilyen adatbázis nevet, pl. wordp, majd kattintson az Adatbázis létrehozására. Miután az adatbázis létrejött, írja fel annak teljes nevét (az előtaggal együtt, ami egy _ jellel végződik, tehát ilyesmi lehet, hogy azönelőtagja_wordp), majd kattintson a Menj vissza gombra.

6. A MySQL Felhasználók résznél a fentihez hasonlóan hozzon létre egy új felhasználót. Ehhez jelszót is kell generálnia. Javaslom, hogy ne saját jelszót használjon, hanem a jelszógenerátor által létrehozottat, így nagy esélye van arra, hogy elkerülje a későbbi problémákat. Írja fel mindkettőt, tehát a felhasználó nevet és a jelszót is. Kattintson a Felhasználó létrehozása gombra. Miután létrejött, kattintson a Menj vissza gombra.

7. Görgessen le az oldal aljáig, és keresse meg a Felhasználó hozzáadása az Adatbázishoz sort. Ha több adatbázisa és felhasználója van, akkor megfelelő módon válassza ki, hogy melyik felhasználót melyik adatbázishoz szeretné rendelni (ha csak 1 van mindegyikből, akkor ez egyértelmű), majd kattintson az Elküld gombra.

8. Jelölje be az All Privileges jelölőnégyzetet, majd kattintson a Változtatás gombra.

9. A bal oldali függőleges menüsorból válassza a Fájlok menüt, majd azon belül a Fájlkezelő-t. Kattintson a jobb oldali területen az Ugrás gombra. Ekkor a Fájlkezelő egy új ablakban megnyílik.

10. Kattintson a Feltöltés menüre. A megnyíló új ablakban a Tallózással keresse meg a 2. pontban létrehozott, Ön által betömörített telepítőcsomagot. Várja meg, amíg a csomag 100%-ban feltöltődik a tárhelyre. Kattintson a Vissza a ....... linkre, már nem lesz szüksége erre az ablakra.

Alternatívaként a 9. és 10. pontra, itt nyugodtan használhat konkrétan FTP programot is a tömörített fájl feltöltésére a megfelelő helyre. Ha FileZillát használ, akkor ráadásul mindezt villámgyorsan meg is tudja tenni. Ezzel együtt a Fájkezelőre szüksége lesz a további lépésekhez.

11. Jelölje be a .zip telepítőállomány melletti jelölőnégyzetet, majd kattintson a Fájlkezelő menüsorának jobb felső részén található Kibontás menüre. A felugró ablakban kattintson a Kibontás-ra. Várja meg, amíg ez megtörténik, majd a Close gombbal zárja be az ablakot. Zárja be az egész fájlkezelőt (ha akarja, törölheti a telepítőállományt, hogy ne foglaljon helyet, de meg is hagyhatja).

12. Indítsa el a tényleges telepítést úgy, hogy beírja a böngésző címsorába a domain nevét (mivel főkönyvtárról van szó, elég ennyi - ha alkönyvtárba történik a telepítés, akkor a domain neve+ az alkönyvtár neve kell).

13. Kattintson a Konfigurációs fájl létrehozása gombra.

14. Kattintson a Lássunk neki gombra.

15. Töltse ki értelemszerűen az űrlapot. A korábban leírt adatbázis nevet, felhasználónevet, és jelszót írja be a megfelelő helyekre, a többi mezőhöz nem kell nyúlni, majd kattintson a Mehet! gombra.

16. Kattintson az Elkezdeni a telepítést gombra.

17. Adja meg a Honlap címét (ez később megváltoztatható), és az email címét (ez is megváltoztatható). Jelölje be a jelölőnégyzetet, ha fontos Önnek, hogy a lapja megjelenjen a Google-ben, és a Technorati-ban. Kattintson a WordPress telepítése gombra.

18. Írja fel az adatokat, amiket az ablakban lát (admin név, és jelszó). Ha ezt a jelszót elfelejti, nem tudja pótolni (mi sem), így a telepítést újra meg kell csinálnia. Első bejelentkezés után ezt a véletlenszerűen generált jelszót meg tudja változtatni.

18. A telepítés készen van. Ha akar, a Bejelentkezés gombra kattintva azonnal az Admin felületre mehet, ha akarja, bezárhatja a lapot, stb.

Ha ezeket a lépéseket megfelelően, sorrendben, és mindent betartva megteszi, akkor maga a telepítés kb. 5 perc alatt megvan. Végigolvasni ezt az útmutatót tovább tart, mint telepíteni a teljes WordPresst. :)

Hibalehetőségek: a legtöbb hiba abból adódik, hogy az adatbázist és a felhasználót a cPanelben nem rendelik egymáshoz. Ez esetben a telepítés nem fog sikerülni, mert jogosultsági probléma jelentkezik.
Ha minden beállítás jó, és mégsem sikerül a telepítés (ami nem valószínű), akkor kérem, egy hibaszelvény beküldésével jelezze ezt felénk, és technikusaink segítenek Önnek a telepítésben.

  • 1 A felhasználók hasznosnak találták ezt
Hasznosnak találta ezt a választ?

Kapcsolódó cikkek

Joomla telepítési útmutató Joomla telepítési útmutató Joomla telepítési útmutató Joomla telepítési útmutató

A Joomla telepítés alapvetően kétféle lehet: nagyon egyszerű, és kegyetlenül bonyolult......

Drupal 7 telepítési útmutató

Drupal 7 telepítés Régen írtam már valami hasznosat és úgy gondoltam, hogy...

Ha ezt a hibát kapom: Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted...

Ha ezt a hibát látom: Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to...

_user_password_dynamic_validation() error while installing Drupal 6.15

Ha következő hibába botlasz a drupal 6.xx verziójának telepítése közben, akkor olvasd el ezt a...

Ha ezt a hibát kapom: Warning: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at

Ha ezt a hibát kapom: Warning: Cannot modify header information – headers already sent by...