Első lépések - felhasználói leírás

FELHASZNÁLÓI JAVASLATOK - Hogyan kezdjen hozzá

Fájlok az Ön tárhelyfiókjában
Ha bejelentkezik a fiókja gyökérkönyvtárába, attól függően, hogy milyen módon lépett be, különféle rejtett fájlokat és könyvtárakat láthat, de ezek között ott lesz az a két mappa, mely a legnagyobb jelentőséggel bír az Ön számára. Ezek a:

public_html és a public_ftp könyvtárak.

Ezeket a könyvtárakat vagy az itt található rejtett fájlokat NE TÖRÖLJE VAGY NEVEZZE ÁT semmilyen módon. A rendszer automatikusan hozta létre a könyvtárakat a tárhely készítésekor, és a megfelelő működéshez mindegyikre szükség van. Ha bármelyiket törli vagy átnevezi közülük, az visszafordíthatatlan hibához vezet, mely csak az Ön tárhelyének teljes törlésével és újra létrehozásával orvosolható. Ez viszont azzal jár, hogy minden, addig telepített programot, fájlt, weblapot újra fel kell tennie, ami sok bosszúság forrása lehet, úgyhogy ezt érdemes elkerülni.

Ezen könyvtárak közül az EGYETLEN, amivel Önnek foglalkoznia kell, az a public_html könyvtár. Ide tölti ugyanis fel a weblapját, illetve ezen belül hozza létre az összes alkönyvtárat, melyek az Ön weboldalához tartoznak, s ez az, ami a böngészőből látható. Az Ön oldalai NEM LÁTHATÓAK a böngészőkből, ha nem ebbe a könyvtárba tölti fel azok tartalmát.

Amikor először lép be a public_html könyvtárba, egyetlen mappát fog ott látni, s ez a cgi-bin. Ebbe a könyvtárba kell feltöltenie - ha vannak ilyenek - a cgi szkriptjeit. NE TÖRÖLJE VAGY NEVEZZE ÁT a cgi-bin könyvtárat.

Ahogy további szolgáltatásokat ad hozzá a cPanelből, a rendszer automatikusan más könyvtárakat hozhat létre ezen területen belül. Ahhoz, hogy a teljes rendszer hibátlanul működjön, az ÖSSZES itt található alkönyvtárat és/vagy fájlt VÁLTOZATLANUL kell hagynia, és NEM SZABAD TÖRÖLNIE! A tárhely alapbeállított oldala az index.html oldal. Ezt a fájlt természetesen lecserélheti a sajátjára, de fontos, hogy létezzen egy index.html vagy index.php fájl.

Hogyan és hová töltse fel a fájljait?
Minden fájlt a public_html könyvtárba kell feltöltenie. A fájlok feltölhetőek a FileZilla - ezt javasoljuk -, a WS_FTP, CuteFTP, Fetch vagy bármilyen más, Ön által kedvelt FTP program használata révén. Nem javasoljuk erre a célra a Total Commandert, mivel annak alapvetően más funkciói vannak, és más célra való. Kérjük, olvassa át az Ön által használt FTP program leírását használat előtt a megfelelő beállításokért.

Ha e tekintetben oktatásra van szüksége, számos weboldalt találhat, ahol részletes tájékoztatást talál, nem beszélve az adott programok kézikönyveiről.

Hogyan nézze meg az oldalait a WWW-n
Ha az Ön domain neve még nem élő a szervereinken (azaz még nem jegyezték be), akkor az Ön oldalait az IP cím segítségével nézheti meg a következőképpen:
http://azÖnIPcíme/~felhasználónév. Ne felejtse el a / jel használatát az IP cím után.
Ha az Ön domain neve már működő a szervereinken, akkor az Ön oldalait a következők bármelyikének beírásával megtekintheti bármely böngészőből (természetesen az Öndomainje.hu címet cserélje le az aktuális domain névvel és kiterjesztéssel):

http://www.azÖndomainje.hu
http://azÖndomainje.hu
www.azÖndomainje.hu
http://www.azÖndomainje.hu/index.html
http://azÖndomainje.hu/index.html
www.azÖndomainje.hu/index.html

Ha valamilyen hibaüzenetet kap a fentiek beírása esetén, akkor valami nem megfelelően történt, ilyenek lehetnek a következők:

1) Az Ön kezdőoldala nem index.html (index.php) néven fut

2) Az index.html fájlban található kód nem megfelelő

3) A domain regisztrációja/átkérése nem teljesült, azaz nincs befejezve. A folyamat eltarhat egy ideig, tájékozódjon a megfelelő domain kiterjesztések bejegyzéséről az adott szolgáltatónál (pl. a .hu domainek bejegyzése 14-17 napig is eltart).

4) Az Ön tárhelyfiókját felfüggesztették nem fizetés, a működési szabályzat be nem tartása, vagy spam küldés miatt - a felhasználónak kapcsolatba kell lépnie a Technikai Ügyfélszolgálatunkkal.

Végezetül legjobb tanácsként ezt szeretnénk adni felhasználóinknak: NE KÜLDJENEK SPAMET. Komoly retorziókra számíthatnak az ezt megsértő ügyfelek nem csupán a mi részünkről, de bármely tárhelyszolgáltató cég oldaláról nézve is. Ha esetleg bizonytalan abban, hogy mi is a SPAM, akkor hadd adjunk egy nagyon egyszerű magyarázatot erre vonatkozóan. A spam olyan kéretlen levél, melyet olyan email címre küldenek ki, aminek tulajdonosa azt sohasem kérte, és arra a küldőt nem hatalmazta fel.

Reméljük, örömét leli tárhely szolgáltatásunk használatában. Amennyiben további kérdései merülnének fel, olvassa el a Tudásbázisunk kapcsolódó cikkeit vagy vegye fel a kapcsolatot Ügyfélszolgálatunkkal, ahol kollégáink örömmel állnak az Ön rendelkezésére.

  • 0 A felhasználók hasznosnak találták ezt
Hasznosnak találta ezt a választ?

Kapcsolódó cikkek

Első lépések, hogyan indítsa el tárhelyét?

Tisztelt Ügyfelünk!Az alábbiakban egy rövid "todo" listát találhat - azaz tennivalók listáját -,...

FTP és SFTP (fájlok fel és letöltése a tárhelyre)

A tárhelyre előbb-utóbb szeretne az ember állományokat, fájlokat feltölteni, hogy azt mások...

Módosíthatom-e a tárhelyemet?

Természetesen! A módosítás mind felfelé, mind lefelé lehetséges. Ha például Ön a Akciós 10...

Engedélyezettek-e a felnőtt tartalmat mutató, a warez, a torrent, és a proxy oldalak?

A felnőtt tartalmakat mutató weboldalak elhelyezése NEM engedélyezett a szervereinken.A warez,...

Hova töltsem fel az oldala(i)mat?

A tárhelyén belül számos könyvtárat találhat egy főkönyvtárba szervezve. Ezeket kérem, soha ne...