Email levelezés általános beállítása, hogyan levelezzünk

Ebben a videóban találhatja meg a legfontosabb beállításokat, mondhatni azokat, amikkel levelezni tud. A levelezésnek többféle protokollja létezik a neten, az egyik legelterjedtebb a POP3-as beállítás. Ez annyit takar - konyhanyelven -, hogy a levelezőprogramja az Önnek küldött leveleket letölti a szerverről, azaz "fizikailag" is az Ön gépére kerülnek ezek a küldemények, és - általában, bár ez beállításfüggő - törlődnek a szerverről magáról.

Mivel a legtöbben ezt a fajta levelezést használják, az alábbi videó az ilyen jellegű beállításokat mutatja meg a szokásos módon. A videó itt található:http://www.tarhelymost.com/video_help/email_kezeles/3_client/email_client_pop3.htm

forrás: www.tarhelymost.com

Természetesen létezik még másfajta protokoll is, úgy mint az IMAP (ahol a levelezőkliens koordinál a levelezőszerverrel), vagy a biztonsági kapcsolat (SSL) használata, akár IMAP, akár POP3 levelezésről beszélünk. Ezekre külön videósegítséget talál.

Mindenképpen felhívnám a figyelmét a normál, és a biztonságos (SSL) levelezés beállításai közötti különbségre. Kérem, hogy döntésének megfelelően - azaz, hogy a megszokott beállításokkal szeretne-e dolgozni, vagy a biztonságos levelezést választja-e - állítsa be a levelezőszoftvereit. SSL kapcsolathoz természetesen igényelnie kell az SSL tanúsítványt, amit minden további nélkül biztosítani tudunk Önnek.
Mindehhez részletes információt a cPanelen belül talál, amikor létrehozza az email fiókjait. Alább néhány kiemelés azért.

Normál levelezésnél a kimenő és bejövő levelek kiszolgálója mindig így néz ki:

mail.azöndomainje.hu (vagy amilyen domain kiterjesztése Önnek van, pl. com, .org, stb.)

A kimenő levelek kiszolgálójánál be kell állítani, hogy az hitelesítést igényel, és a beállítások azonosak a bejövő levelek kiszolgálójával.

Az SMTP portot 26-ra kell állítani!

SSL kapcsolatnál a kimenő és bejövő levelek kiszolgálója egyaránt:

mercury.privatednsserver.com

Az SMTP port pedig 465.

IMAP beállításnál ugyanezek a "normál", és az SSL levelezés paraméterei.

Mindezeken felül a cPanel az email fiókok létrehozása után felajánl egy automatikus konfigurációt is, azaz amennyiben Ön nem érti igazán a fentieket, vagy egyszerűen nem akar ezzel foglalkozni, akkor a felsorolt lehetőségekből kiválasztja az Önnek leginkább megfelelőt, rákattint az ott található linkre, és letölt egy .reg kiterjesztésű regisztrációs fájlt. Miután ez megtörtént, a letöltött fájlra jobb egérgombbal rákattint, és az Összefésülés parancsot választja, ezzel a fájlban található adatok bekerülnek a regisztrációs adatbázisba (Windows esetén).
Ha Ön Mac-et használ, akkor egy Email Setup.app.zip állományt tud letölteni mindehhez, és azt kibontva kell a megfelelő lépéseket elvégezni.

  • 0 A felhasználók hasznosnak találták ezt
Hasznosnak találta ezt a választ?

Kapcsolódó cikkek

Email levelezés webmail használat, beállítások

Ma az egyik legelterjedtebb mód a böngészőn keresztül történő levelezés, a webmail. Ilyen...

Email kiküldési limitek, tömeges levél, hírlevelek

Szervereinken a biztonságos használat és a szerver erőforrásainak megfelelő felosztása végett a...