.hu domain hozzáadása cPanelben a tárhelyhez, névszervermódosítás

A cPanelen belül, a Domainek rész alatt található a Hozzáadott domainek menüpont. Erre kattintva adhatunk hozzá bármilyen domaint a tárhelyünkhöz. Hozzáadott domain esetében természetesen csak akkor lesz működőképes a beállítás, ha a domaint előbb vagy utóbb regisztráltatjuk egy hivatalos domain regisztrátornál. Ebben tér el alapvetően ennek a menünek a működése az Aldomainek létrehozásától, hiszen ez utóbbi esetben mindegy, hogy létezik-e a domain név, amit beállítunk, mivel az aldomain lényegében a fődomainhez kapcsolódóan jön létre.
A Hozzáadott domaineknél a .hu domaint kivéve nagyon egyszerű a lépéssor, amit el kell végeznünk:
1. Kiválasztjuk a hozzáadni kívánt domaint, és beírjuk az Új Domain Név sorba.

2. A rendszer elvileg automatikusan kitölti a következő két sort. Az Aldomain/Felhasználó név sor értelemszerűen mutatja jelentését. Azáltal ugyanis, hogy hozzáadunk egy domaint, létrejön egy ugyanilyen aldomain is (ez akár az Aldomainek menüben is megnézhető utána), valamint egy FTP fiók is, ami viszont csak és kizárólag erre a domainre lesz érvényes. A Dokumentum Gyökér a hozzáadott domainhez tartozó könyvtárat mutatja meg.

Természetesen mindkét sor átírható, vagy ha a rendszer automatikusan nem töltené ki azokat, akkor be is kell írni az adatokat, egy dologra azonban fel kell hívnom a figyelmet. Ha szeretnénk a domainhez tartozó könyvtárat láthatóvá tenni a weben, akkor mindenképpen a public_html könyvtáron belül kell azt létrehozni, azaz ilyesmi lehet például: public_html/hozzaadottdomain.com.

3. Létrehozzuk a jelszót a jelszógenerátorral. Ezt a jelszót tanácsos feljegyezni valahová, mert később ez nem visszanyerhető.

4. A Domain hozzáadása gombra kattintunk.

A domain ezek után hozzáadódik a tárhelyhez. Ha probléma merül fel, azt a rendszer jelzi, megadva a probléma okát is.

Nos, a .hu domainek esetében - a magyar szabályozás miatt - további teendőink is vannak. A fentiek után szükséges két további lépés elvégzése.

5. Az Email kezelési eszközök részben az Email fiókok hozzáadása menüben létre kell hoznunk egypostmaster@ahozzaadottdomainneve.hu email fiókot, mivel ha ez nincs meg, nem lehet majd regisztrálni/átkérni a domaint. Ugyanez érvényes akkor is, ha a domain létező, csak módosítani szeretné a regisztrátoránál a névszervereket. Amíg ez a postafiók nincs meg, addig a módosítást nem fogják végrehajtani.

6. Kérnie kell a domain regisztrátorától a regisztrálást, vagy a névszerverek módosítását.

Ha szeretne meggyőződni arról, hogy a beállításai megfelelőek-e, akkor azt itt ellenőrizheti a .hu domainekre vonatkozóan:
http://www.domain.hu/domain/regcheck/

Az űrlapmezőkbe írja be az ellenőrizendő domain nevét (természetesen csak akkor, ha már a fentiek szerint hozzáadta a rendszerhez), valamint a használni kívánt névszerverek egyikét, általában az ns1 kezdetűt (a Manol szerverein ez az ns3.white-label-host.com), majd kattintson a Kérdezz! gombra. Némi várakozás után megkapja az eredményt. Ha minden rendben van, akkor az utolsó sor az oldalon ZÖLD színnel jelenik meg. Ha ettől eltérő színt kap - piros, vagy sárga -, akkor valami nincsen rendben, a domain nem bejegyezhető vagy a névszerver nem módosítható. Ez esetben ellenőrizni kell, hogy minden a fenti lépéseknek megfelelően történt-e. Ha igen, és még így is fennáll a probléma, akkor kérem, lépjen kapcsolatba velünk.

Ha zöld eredményt kapott, nos, ezután, és csakis ekkor forduljon a regisztrátorához a domain bejegyzéséért vagy a névszerverek módosításáért.

 

  • 3 A felhasználók hasznosnak találták ezt
Hasznosnak találta ezt a választ?

Kapcsolódó cikkek

Már van domain nevem, mit kell tennem?

Ha Ön már rendelkezik domain névvel, akkor nincs más dolga, mint a DNS (Domain Name Server), azaz...

Lehet-e folyamatos az oldalam működése, ha áthozom a domainemet?

Természetesen. Csupán okosan kell eljárni, a következő módon.Végezze el a telepítéseket,...

Domain regisztráció

Ön nálunk domaint is vásárolhat, akár tárhellyel együtt, akár anélkül is.A .hu domain nevektől...

Nem tudom beállítani a domain regisztrátoromnál a névszervereket(nameserver)!

Ha nem sikerül beállítani a domain regisztrátorodnál a névszervereket és a következő hibát...